Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete a Gyulavári Kastélyban 2023. április 1. 14.00 órától

„Kézművesség a mindennapjainkban”

 Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva 2023-ban is megrendezésre kerül immár a X. jubileumi Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete, amelyhez a Gyulavári Kastély is csatlakozott.

Szeretnénk a rendezvénnyel ráirányítani a figyelmet a helyi népi kézművesek munkájára, akik olyan egyedi programokkal készültek, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség és a népművészet hagyományai, értékei, a népművészek tudásalapú tárgy megújító törekvései, alkotásait mutatják be.

A rendezvény programjain a gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel, az alkotás örömével, használati tárgyak készítésével.

A megnyitón az érdeklődők kipróbálhatják a szőnyegszövést, a kosár és viselet készítést, a hímzést, a mézeskalács díszítést, és a fafaragást.

Ezen a napon nyitjuk meg a több mint 60 évig működő Gyulai Népművészeti és Háziipari Szövetkezet alkotásait bemutató új állandó kiállításunkat.

Várunk mindenkit sok szeretettel.

Kiállítók: Balogh Ferencné mézeskalács- és viselet készítő, Marsiné Gombos Márta hímző-szövő Népi Iparművész, Farkasné Kun Anikó viseletkészítő Népi Iparművész, Tárnok Tamara kosárfonó, Gabnai Zsuzsa gyapjú szövő, hímző, Gabnai Sándor fafaragó, Gabnai Sándorné hímző, Győri Lajos fafaragó, és a Gyula Népművészeti és Háziipari Szövetkezet (képviselője: Vigh Imre).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top
hu_HUHungarian