Fejlesztés

Projekt ismertetése

A projekt célkitűzése

A projekt alapvető célja a gyulavári Wenckheim-Almásy kastély megmentése és turisztikai célú fejlesztése volt. A projekt által Gyula város Gyulavári településrészén található, a XVIII. században épült kastélyban és a kastélyparkban alakítottunk ki az ide látogató turisták részére látogatóközpontot. A központ célja elsősorban az, hogy bemutassa a Dél-Alföld értékeit kulturális, valamint természeti-környezeti és gazdasági területeken.

A világban egyre fontosabbá váló tendenciát figyelembe véve szándékunk, hogy a turizmus fejlesztése egyben szolgálja térségünk természeti környezetének, történelmi helyeinek és kulturális hagyományainak megőrzését is. Ezért a projekt célja az is volt, hogy hozzájáruljon a Dél-Alföld országos és nemzetközi megismertetéséhez, az itt élők identitástudatának erősítéséhez, ezen keresztül pedig a gazdaság fejlődéséhez és az elvándorlás mérsékléséhez. Így hoztunk létre egy információs- és turistaközpontot, amely a térség ökoturisztikai lehetőségeit népszerűsíti.

Nyilvánosság

Főpályázó: Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány
Irányító hatóság: Regionális Operatív Program Irányító Hatóság
Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
A projektben résztvevők teljes listáját ezen az oldalon tekintheti meg.

A projekt befejezésének várható időpontja: 2007. 12. 29.

A projekt összes tervezett költsége: 564.948.200 Ft

Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap: 385.577.146 Ft
Magyar Kormányzati Finanszírozás: 165.247.349 Ft
Saját forrás: 14.123.705 Ft – ebből Gyula Város Önkormányzatának támogatása: 5.000.000 Ft

Nyilatkozat

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A benne foglalt nézetek a Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány nézetei, és ezért semmiképpen sem tekinthetők az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának.

Back to top
hu_HUHungarian