Állandó kiállítások

Himnusz és konferencia terem

Az egyedülálló Himnusz termünkben az Európai Unió tagországainak himnuszait hallgathatják meg,az adott himnusz történetét,eredeti szövegét és a hozzá kapcsolódó fontosabb információkat is elolvashatják. Ez a termünk konferencia teremként és különféle rendezvények helyszíneként is szolgál.


Wenkcheim-Almássy családtörténeti kiállítás

A családtörténeti kiállításunk révén a látogatók visszavezethetik a grófi családfát egészen a gyökerekig. A berendezett szalonrészünk korhű ruhákkal és bútorokkal felidézi a grófok egykori életmódját,azoknak az időknek a hangulatát,miliőjét.

Ökumenikus kápolna

A Kastélykápolna eredetileg katolikus volt,jelenleg ökumenikus használatra alkalmas ,másrészt pedig kamarazenei bemutatóknak adhat helyet egy kislétszámú közönség számára.A bútorzat tölgyfából készült. A hófehér falakat Kiss György gyulai származású szobrászművész bronz domborművei díszítik (a 14 stáció és a korpusz). A kápolna ideális helyszíne lehet olyan egyházi és családi rendezvényeknek, mint például esküvő, keresztelő.

Kohán terem

A Kohán terem Kohán Györgyről kapta a nevét.A Kossuth és Munkácsy-díjas festő az épület cselédszárnyában született.A teremben állandó kiállításként többek között Kohán György,Koszta Rozália,Oroján István,Nyisztor János alkotásait is megtekinthetik a látogatók.A terem időszakos kiállításoknak is helyt ad,így a közelmúltban megtekinthető volt Kiss Adél,Nagy Márta kiállítása.

Néprajzi termek

A néprajzi termeinkben magyar,román,német,szlovák,szerb,roma nemzetiségek jellegzetességei, életmódjukat bemutató kiállítási tárgyak láthatóak. A néprajzi kiállítás az együttélés nyomán kialakult sokszínűséget,a hagyományos életmód legkülönbözőbb területeit,a népi vallásosság viselet,bútorzat,fazekasság,textilművesség,gyógyászat sajátos tárgyi- és eszköz anyagait hivatott bemutatni.

X-Park épület

Az újonnan kialakított természetismereti kiállítás újszerű ,interaktív elemekkel ragadja meg a látogatókat.Ismerje meg a sok érdekes gombafajtát!Tudjon meg többet az állatokról,városi élőhelyekről,a növények világáról.
A foglalkoztató termeinkben az interaktív szemléltető rendszerek segítségével az állatok intelligenciájáról tudhatnak meg többet.E mellett külön érdekességként szolgál,hogy3D-ben életre kelthetők különböző állatok a táblagépeink segítségével.

Vári közösségi park

A Kastély melletti közösségi park által méltán szépült meg a kastély környezete lehetőséget teremtve a kellemes környezetben eltölthető szabadidős programokra. A sétányok, padok, játékok, szabadtéri főzőhelyek, faház, bazsarózsa ágyás impozáns környezetet teremt családi és közösségi programok kellemes eltöltésére.
E mellett kerékpárok bérlésére is lehetőség nyílik az ide látogatóknak.30 kerékpár várja, hogy általuk az ide látogatók bebarangolják a környék és Gyula gyönyörű részeit, látványosságait.

Back to top
hu_HUHungarian